تهران- خ سعدی جنوبی- کوچه ترابی گودرزی – ساختمان عزیزی – ط2-پ201 تلفن:89 85 93 33 ۰21

کالای برق صنعتی چیست؟

کالای برق صنعتی تجهیزات و محصولاتی هستند که در برق صنعتی به کار می روند. در واقع به محصولاتی که به منظور دستیابی به اهداف مکانیکی، شیمیایی، روشنایی، گرمایشی یا موارد مشابه دیگر با انرژی برق کار می کنند لوازم برق صنعتی گفته می شود. این محصولات در صنایع مختلف بخش خصوصی یا دولتی استفاده های فراوانی دارند زیرا پیش نیاز برق صنعتی محسوب می شوند.این تجهیزات اصولا برای پاسخگویی به تمام نیازهای برقی صنایع مختلف مانند نیازهای خاص کنترل صنعتی، اتوماسیون، مونتاژ و غیره به کار برده می شوند.

پیشرفت تکنولوژیکی کالای برق صنعتی توانسته است به تحولی عظیم در صنعت برق بیانجامد. در این میان صنایع دیگر نیز از این تحول بی بهره نبوده و پیشرفت چشمگیری داشته اند.

تجهیزات برق صنعتی در دسته های مختلفی همچون قطعات الکتریکی و ملزومات آنها همچون سیم و کابل قابل بررسی می باشند. برای مثال می توان بیمتال، کنتاکتور، ترمینال ریلی، چراغ سیگنال، کلید حرارتی، کلید مینیاتوری و کلیداتوماتیک به عنوان برخی از این تجهیزات نام برد. برخی دیگر هم شامل ریل مینیاتوری، رله شیشه ای، شاسی استارت استاپ، تایمر صنعتی، سنسور و ترموکوپل می باشد.

پیشرفت در علوم رایانه، برنامه های کاربردی طراحی و مدیریت کارآمد، ساده سازی محاسبات و نقشه ها، همه و همه توانسته اند کیفیّت تولید لوازم برق صنعتی را بالا ببرند.

انواع کالای برق صنعتی

تجهیزات برق صنعتی دارای انواع متنوع و گوناگونی است که هرکدام عملکرد و وظیفه ی خاص خود را دارا می باشند. توضیح نحوه ی عملکرد هریک از کالا و تجهیزات برق صنعتی نیاز به فرصت بیشتری دارد که به طور جداگانه به آن پرداخته شده است. ما در اینجا نام آنها را  ذکر می کنیم و در حد نیاز به توصیف و بررسی آنها می پردازیم.

کنتاکتورها

از مهمترین کالای برق صنعتی کنتاکتورها هستند که انواع مختلف و کارایی گوناگونی دارند. برای کلید زنی مدار الکتریکی قدرت از کنتاکتور که یک رله (سویچ) الکتریکی هست استفاده می شود. کنتاکتورها اغلب به وسیله مداری کنترل می شوند.به زبان ساده کنتاکتورها یک سری کلیدهای مغناطیسی هستند که از یک جریان کم بهره می برند تا جریان بزرگتر را قطع نماید. این نوع از کلیدها علاوه بر مصارف صنعتی در برق ساختمان ها هم به کار می آیند.

در واقع یکی از پرکاربردترین تجهیزات برق صنعتی است و سیستم های قدرت همین کنتاکتور است. این کالا یکی از عناصر لازم برای ساخت تابلو برق صنعتی به شمار می رود. اگر مایلید در مورد کنتاکتور بیشتر بدانید می توانید به صفحه ی ویژه این محصول سربزنید.

 

لوازم برق صنعتی-کنتاکتور

کلیدهای مینیاتوری

کلیدهای مینیاتوری ازجمله تجهیزات برق صنعتی هستند که ازمدار الکتریکی در مقابل جریانهای غیرمجاز محافظت می نمایند. درواقع چنانچه جریانی که بیش از جریان اسمی مدار باشد از فیوز بگذرد کلید مینیاتوری برای حفظ امنیت و جلوگیری از آتش سوزی و اتصال کوتاه نشدن، مدار برق را قطع می کند. یکی از پارامترهای مهم در سیم کشی ساختمان ها فیوز مینیاتوری می باشد.

کلیدهای مینیاتوری از نظر نوع کاربرد به 5 تیپ مختلف B،C،D،Z،K تقسیم شده اند که هرکدام از این تیپها عملکرد و کاربرد خاص خود را دارا می باشند و دربین آنها دو تیپ BوC پرکاربرد تر می باشند.

 

کلید مینیاتوری

بی متالها

این محصول یکی از تجهیزات پرکاربرد برق صنعتی است که به منظور حفاظت از موتورهای الکتریکی درمقابل اضافه بار از آن استفاده می شود. نحوه ی عملکردی بیمتال به این صورت است که به هنگام عبور جریان از آن دو فلز داخل آن گرم می شوند. دراثر این گرم شدن طول این دو فلز افزایش پیدا می کند و هردو به سمت فلزی که ضریب انبساط طولی کمتری دارد خم می شوند. این خم شدن به باز شدن مسیر عبور جریان منجر می شود که باعث  قطع شدن مدار می گردد. جنس این دو فلز نیز اصولا از مس و فولاد است اما در برخی موارد ممکن است از برنج و فولاد باشد.

کلیدهای اتوماتیک

کلیدهای اتوماتیک در واقع به کلیدهایی گفته می شود که دارای رله می باشند. این کلیدها هرکدام برای کاربردهای مخصوصی مورد استفاده قرار می گیرند. شما می توانید نوعی از این تقسیم بندی را در بخش محصولات دنبال کنید.
درواقع وقتی در شبکه سه فاز که فشارضعیف است خطایی رخ دهد و جریان افزایش یابد، قطع سه فاز ضروری است. در مدار سه فاز عملاً وظیفه قطع جریان به عهده ی کلید اتوماتیک است.
این نوع از کلیدها از قدرت بسیار زیادی برخوردارند. این کلیدها می توانند یک جریان اتصال کوتاه خیلی زیاد را قطع کنند. برهمین اساس نام دیگر آنها کلید قدرت است. کلیدهای اتوماتیک بر اساس طبقه ی مصرف به انواع اقسامی تقسیم شده اند.

گروه صنعتی دامونتک علاوه بر ارایه ی مشاوره ، طراحی و اجرا ی پروژه ها و ساخت تابلو صنعتی برق ، به طور مستقیم این کالا و لوازم را نیز عرضه می نماید.

کلید محافظ جان

عملکرد کلیدهای محافظ جان ( به اختصار RCD ها) بر اساس قانون کیرشهف در مدار می باشد. قانون کیرشهف بیان می دارد که جمع جریانهای ورودی به مدار یا جریانهای خروجی آن برابر است. حال اگر در مداری این تعامل برقرار نباشد یعنی بین سیم های فاز و بدنه اتصالی رخ دهد و منجر به هدررفتن و نشت جریان گردد کلید محافظ جان به سرعت این نشتی را تشخیص می دهد و در کسری از ثانیه جریان را قطع می کند.

به این ترتیب خطر برق گرفتگی و آتش سوزی را به صفر می رساند. بنابر این علاوه بر اینکه در حفاظت از جان افراد موُثر است در محافظت از تجهیزات نیز تاُثیر گذار است.

کلیدهای محافظ جان به دو دسته تقسیم می شوند:

کلیدهای RCCB

درواقع آر سی دی هایی که حالت حفاظت اضافه بار ندارند و کارشان حفاظت در برابر جریان نشتی است.

کلیدهای RCBO

این دسته بر خلاف دسته RCCB ها حالت قطع جریان یا حفاظت اضافه بار را دارا می باشند و کاربردهای بسیاری از آنها به ثبت رسیده است.

 

کالای برق صنعتی

ترمینال ریلی

ترمینال ریلی که با نام کانکتور ریلی نیز شناخته می شود یکی از مهمترین و کاربردی ترین کالای برق صنعتی به شمار می رود. از آن جا که اتصال ایمن سیم ها در صنعت برق مهم است تجهیزاتی چون ترمینالها بسیار مفید به نظر می رسند.

بر روی المانهای موجود در تابلو برق صنعتی ترمینالهایی وجود دارد که بین المانها ارتباط برقرار می کنند. همچنین از ترمینال ریلی برای ارتباط تابلو برقها به هم نیز استفاده میگردد. قراردادان سی ریل روی تابلو برق به اتصال ترمینالها کمک می کند که از این رو به آن ترمینال ریلی می گویند. به کاربردن ترمینال ریلی به اتصال بدون دما و امن سیم ها کمک می کند  وبه این طریق از خطرآتش سوزی جلوگیری به عمل می آورد. این تجهیزات مفید در سایزهای مختلف 25 تا 200 در بازار عرضه میگردد. افزایش ایمینی با عملکرد مناسب، ایجاد اتصالات اصولی در ساختمان و صنعت، کاهش فشارولتاژجریان وایجاد شرایط مساعد برای انشعاب گیری ایمن از مزایا و فواید استفاده از ترمینالهای ریلی است.

ترمینال ریلی معمولی ، ترمینال ریلی فشاری و ترمینال ریلی درپوش دار سه نوع ترمینال ریلی می باشند که کاربردهای فراوانی دارند و ما در ادامه به آنها می پردازیم.

ترمینال ریلی معمولی

ساده ترین نوع در بین لوازم این دسته می باشد که برای اتصال سیم های برق به کار می رود. در دو طرف این محصول پیچ هایی تعبیه شده است که وظیفه نگهداری سیم های برق را برعهده دارند.

برای اتصال دوسیم لازم است که هرکدام را دریک طرف کانکتور با پیچ ثابت نمایید و برای جداسازی نیز کافیست پیچ را باز کنند.

ترمینال ریلی فشاری

این نوع از ترمینال ریلی با مدل معمولی تفاوت چندانی ندارد. هردو برای اتصال سیم ها استفاده می شوند فقط تفاوت در نوع اتصال سیم است. دراین نوع سیم ها با فشار کمی وارد محفظه مخصوصی می شوند و اتصال انجام می شود. جهات خروج سیم ها نیز کافیست ضامن روز ترمینال را فشار دهید تا کابل آزاد شود.

ترمینال ریلی درپوش دار

این نوع از ترمینالها دارای وزن کمی بوده و سبک می باشند. در برابر حرارت مقاوم هستند. به راحتی نیز قابل نصب در تابلو برق می باشند. کانکتور ریلی چند طبقه، همانطور که از نام این مدل پیداست ترکیبی از چند کانکتورریلی معمولی یا فشاری است. دلیل استفاده از این نوع از ترمینالها اشغال کم فضا در تابلو برق هاست.

ترمینال ریلی فیوزدار

به دلیل استفاده از یک فیوز شیشه ای در داخل این کانکتور به این نام معروف اند. این فیوز جهت حفظ ایمنی است و با بالارفتن جریان از حد مجاز ذوب شده و منجر به قطع جریان می گردد. این نوع از کانکتورها به دلیل عملکرد مطلوب و البته ساده تر قیمت بالاتری دارند. در زمانی که برق  یا آنالوگ جریان داشته باشد به کار می روند.

یکی از اصلی ترین خدماتی که گروه صنعتی دامونتک ارائه می نماید همین تهیه و عرضه ی مستقیم انواع و اقسام کالای برق صنعتی می باشد. ما مفتخریم که در این عرصه توانسته ایم رضایت کامل مشتریان عزیز را جلب نموده و موجب گسترش سطح همکاریهای فیمابین شده ایم.